Oliehandel Lingen is gelegen aan de Kempenweg tegen de grens met België, de verbindingsweg tussen Weert en het Belgische Lozen. Parallel aan deze verbindingsweg loopt de Zuidwillemsvaart, een druk bevaren kanaal door zowel beroeps- als pleziervaart.

Hier begon het meer dan 25 jaar geleden met slechts een klein tankstation van 3 pompen ten behoeve van de langskomende auto’s en vrachtauto’s en de verkoop van olie aan de langskomende scheepvaart.

In de jaren 80 werd een tankwagen gekocht waarmee brandstoffen bij bedrijven en particulieren  thuis gebracht werd.

Oliehandel Lingen stond in de hele regio bekend om zijn lage brandstofprijzen en goede service, ook groeide de bekendheid onder de schippers al snel en stond Oliehandel Lingen bekend als een plaats waar niet alleen olie gebunkerd kon worden maar waar men ook de dagelijkse boodschappen kon doen, dus een aangename aanlegplaats.

Inmiddels meer dan 25 jaar later staat op deze plaats na enkele verbouwingen een modern tankstation met 22 slangeenheden en een moderne shop met een uitgebreid assortiment producten, dat geleid wordt door de tweede generatie Lingen, nl. de zoon van de vroegere eigenaar, Gert-Jan Lingen.